Buffalo Sabresin MM-hopeamies Arttu Ruotsalainen on nähty NHL:ssä viime aikoina monessa eri roolissa, kun pelaaja on seurannut matseja katsomosta sekä kantanut joukkueensa värejä niin sentterinä kuin laiturina.

Hyökkääjä ei pelannut lauantaiyönä 4-1-voittoon päättyneessä Montreal Canadiens -pelissä, mutta edellisen kerran tositoimissa Ruotsalainen pelasi laidalla.

– Yritän tottua siihen. Pääsin peliin paremmin kiinni erä erältä. Minun täytyy vain paiskia hommia kovasti, Ruotsalainen totesi NHL:n nettisivuilla taannoin Boston Bruinsille koetun 1-5-tappion jälkeen.

Sentterin paikka on jääkiekossa, ja etenkin tarunhohtoisessa kenties vaikein mahdollinen.

– NHL:ssä pelaa kaikki maailman parhaat pelaajat, ja sentterinä pelaaminen on haastavaa. Mielestäni olen pelannut kuitenkin ihan hyvin. Tiedän myös, että voin pelata vielä paremmin.

Sabres on pelannut 20 ottelua, ja Ruotsalaisen vyölle on kertynyt 16 matsia. Suomalainen on nakuttanut näissä peleissä tehot 2+2=4.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:ssä nähtiin erikoinen tapaus: Artemi Panarin heitti Brad Marchandia hanskalla – mutta miksi? ”En kommentoi tuota, se kaikki sisältö tulee julki jonakin päivänä”

Kaapo Kakko oli syöttää NHL:ssä todella poikkeuksellisen maalin – videotarkistus vesitti huiman taideteoksen synnyn: “Kaverit kokeilevat tuollaista treeneissä”

Penguins maksoi kalavelat viime kauden pudotuspelipettymyksen jälkeen – Kasperi Kapanen pelin ainoa maalari: ”Veikkaan, että tämä matsi merkkasi paljon kaikille”

Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen tekemässä olympiatarkkailuja NHL-pelissä: Suomalaiset innostuivat hirvittävään näytökseen, ottelun tähdistössä vain sinivalkoisia pelaajia!