IS: Liigan sensaatiovahti joutunut kokemaan ikävää kiusaamista: ”Ei ole paljoa ihmisiä, jotka pitävät minusta”

© Kuva: Pekka Mäntylä

19-vuotias maalivahti Nick Malik on ollut yksi Liigan alkukauden isoimmista yllättäjistä. Hän on esiintynyt KooKoon maalilla 13 ottelussa torjuntaprosentilla 92,4.

Moni kiekkoihminenkään ei välttämättä tiedä, että Malik ei suinkaan ole sukunsa maineikkan pelaaja.maineikkaasta kiekkosivusta. Hänen isänsä Marek Malik pelasi NHL:ssä 691 ottelua puolustajana. Isä Malik veivasi myös yhden NHL-historian komeimmista rankkareista.

Kuuluisa isä on kuitenkin ollut Nick Malikille taakka hänen omalla urallaan. Nuori maalivahti kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa kärsineensä vuosikausia kiusaamisesta. Jo poikien maajoukkueeseen pääsyyn suhtauduttiin nihkeästi.

– He väittivät, että isäni maksoi valmentajille siitä, että minut valittiin joukkueeseen, Malik kertoo.

– Jos isäni ei olisi pelannut NHL:ssä, tai minulla olisi eri sukunimi, kukaan ei sanoisi mitään. Mutta koska isäni unelma toteutui ja hän tienasi paljon rahaa, ihmiset ajattelevat, että sen takia minäkin saan kaiken tämän.

Malik on kriittinen kotimaansa asenteita kohtaan.

– Ihmiset Tshekissä ovat jotenkin kateellisia. Aina jos joku tekee jotain hienoa, muut ovat kateellisia siitä, Malik kommentoi.

– Ei ole paljoa ihmisiä, jotka pitävät minusta. Monet ihmiset eivät edes tunne minua siellä – ja silti he ovat päättäneet, etteivät pidä minusta. Sellainen on Tshekki.