Ei räyhäämistä, vaan myös omien esille nostamista: Tommi Niemelältä poikkeuksellinen puhe karusta aiheesta – “Olen hyvin kriittinen tällä hetkellä”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigassa kovassa liidossa oleva Pelicans koki viime viikon viimeisessä pelissä kovia, kun SaiPaa vastaan osumaa ottivat ainakin Miika Roine, kovan töötin alle jäänyt Juuso Jämsen sekä Alex Lindroos. Kaiken lisäksi joukkueella oli jo valmiiksi pelaajia sivussa.

Osa huilasi tai oli huilannut aiemmin terveyshuolien tai pelikieltojen takia. Joukkueen aina hymyilevä luotsi Tommi Niemelä puhui viime aikoina nähdyistä rajuista otteista Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa kovaan sävyyn nostaen myös oman joukkueensa tapetille.

– Olen hyvin kriittinen tällä hetkellä sen suhteen, mitä kentällä tapahtuu. Ja tosiaan en pidä meitä millään muotoa syyttömänä – meidän kaikkien pitäisi herätä taas tuohon päätaklaamiseen. Niitä alkaa taas tulemaan yhtäkkiä enemmän, kun pelaajat väsyy ja ne ovat vähän varomattomia. Toiset ovat vähemmän varomattomia.

– Nyt pitää äkkiä herätä ihan kimpassa tähän juttuun. En halua meiltä ottaa mitään pois, ihan samalla lailla ollaan tässä mukana. Yritetään saada laji siistimmäksi ja viihdyttävämmäksi sillä, että pelaajat, joita tullaan katsomaan, olisivat kentällä eivätkä pimeässä huoneessa.

Puhe oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että Niemelä vasten räyhäämistä nosti esille sen, että myös hänen omassa joukkueessa voi räpätessä roiskua. Toki lahtelaisluotsi ei usein ole esillä provosoituneena, mutta etenkään nyt sille ei ole aihetta isossa kuvassa. Pelicans on Liigassa jo neljäntenä viiden peräkkäisen voiton ansiosta.