TPS:n 20-vuotias superlupaus Juuso Pärssinen pelaa jo toista tehokasta kauttaan Liiga-tasolla.

Nuori lahjakkuus on missannut TPS:n tämän syksyn 22 ottelusta kahdeksan, sillä hän kävi Nashville Predatorsin harjoitusleirillä syyskuussa. Tämän kauden 14 otteluun Pärssinen on silti ehtinyt iskemään jo tehot 5+10=15.

Kyseinen saldo oikeuttaa peräti turkulaisseuran sisäisen pistepörssin piikkipaikkaan, vaikka hänen lähimmät uhkaajansa ovat kuitenkin pelanneet 7-8 ottelua enemmän. Tehotilasto näyttää Pärssisen osalta tällä hetkellä lukemaa +9, joka sekin on joukkueen paras tällä hetkellä.

Harjoitusleiristä johtuen Pärssinen on koko Liigan pistepörssissä ”vasta” sijalla 26. Nykyisen pistetahdin pysyessä vähintään samankaltaisena ja terveenä pysyessään nuorukaisella on kuitenkin kaikki eväät nousta pörssissä kohisten.

Pärssinen on päässyt pelaamaan suurimman osan kauden otteluistaan ykkösketjun sentterinä. Hän toimii myöskin viime kauden tapaan joukkueensa varakapteenina, joten hänellä on monessakin mielessä suuri rooli joukkueessa.

Jo viime kaudella Pärssinen nakutti 55 otteluun komeasti pisteet 8+34=42. Tätä edeltävällä kaudella hän pelasi 31 Liiga-ottelua (5+7=12) ja kaudella 2018-19 hän pääsi debytoimaan Liigassa seitsemässä ottelussa iskien yhden maalin.