Rasmus Ristolainen lahjoitti NHL-supertähdelle läpiajomaalin – joutui puolustautumaan lehdistölle: ”En nyt tiedä, olenko ruosteessa”

© Kuva: Getty Images

Rasmus Ristolainen on pitkään halunnut pois Buffalo Sabresista. Viime yönä unelma toteutui, kun hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Philadelphia Flyersissa.

Ristolainen ei varsinaisesti loistanut ottelussa, vaikka Philadelphia kaatoikoin Boston Bruinsin lukemin 6-3. Suomalaispuolustaja lahjoitti Bostonin toisen maalin.

Hyökkäysalueella Ristolainen sai kiekon, mutta hän halusi lähteä vaihtoon. Hän heitti pelivälineen laiskasti päätyyn ja suuntasi vaihtoaitioon. Valitettavasti kiekko meni kuitenkin vastustajan lapaan, ja Taylor Hall syötettiin välittömästi läpiajoon.

Philadelphia ei ole helpoin paikka pelata, jos peli ei kulje. Seuran fanit sekä kaupungin urheilutoimittajat voivat olla armottoman kriittisiä. Ristolainen sai tästä pienen ensimaun ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Häneltä kysyttiin suoraan, mistä ihmeessä vaihtosekoilussa oikein oli kyse.

– Pelasin tilanteen melko huonosti. Yritin lähteä vaihtoon, mutta en pystynyt. Heidän kaverinsa pääsi karkuun ja laittoi kiekon sisään, Ristolainen kertasi.

Ristolaiselta kysyttiin myös, oliko hän ruosteessa pitkän pelitauon jälkeen.

– En nyt tiedä, että olenko ruosteessa. Joissain kohdissa olisin voinut pelata paremmin, ja sen huomaa, että en ole pelannut hetkeen, Ristolainen kommentoi.