Luotsi heitti NHL:n suomalaisvirtuoosista ilmoille hurjan arvion – tykin vastaus silkkaa timanttia

© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen pääsi sunnuntai-iltana pelatussa Detroit Red Wings -pelissä todellisiin liekkeihin. Nuorten maailmanmestarin edustama Pittsburgh Penguins voitti 5-1 ja Kapanen sivalsi pelissä kaksi maalia.

Osumat olivat avauserässä ylivoimalla syntynyt 2-1-voittomaali ja päätöserässä päivänvalonsa nähnyt ottelun viimeinen häkki. Onnistumiset tulivat loistosaumaan – olkoonkin kyseessä vaan olleen treenipeli – sillä Pens-luotsi Mike Sullivan puhui Kapasesta äskettäin kovaan sävyyn. Hän näki, että pelaaja voisi nousta lähiaikoina jopa koko NHL:n eliittiin.

Kuopiolainen muistutti siitä, että nyt hänellä on ollut viime syksyä enemmän aikaa valmistautua alkavaan sesonkiin.

– Näiden äijien kanssa on aika helppoa pelata. Täällä on sellaista kundia, jotka ovat tehneet näitä hommia pitkään. Ylivoimasta tehtiin minulle helppoa, onneksi se kuti meni sisään, suomalainen summasi seuran nettisivuilla.

NHL:n runkosarjassa parhaimmillaan 44 pistettä (20+24) nakuttanut suomalainen pelasi kakkosketjussa yhdessä Jason Zuckerin ja Evan Rodriguesin kanssa keräten jääaikaa vajaat 13 minuuttia. Ylivoimalla vastuuta puolestaan irtosi reilut kaksi minuuttia.

Joukkueen kolmosparissa Chad Ruhwedelin rinnalla luuti Juuso Riikola reilun 16 minuutin vastuulla. Se oli pakeista vähiten.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.