Kasperi Kapanen joutui ikävälle listalle – mediajätti vertaili karua NHL-tilastoa: ”Se oli tuuria!”

© Kuva: Getty Images

Mediajätti The Athletic ennakoi Kasperi Kapaselle vaikeaa kakkosvuotta Pittsburgh Penguinsin NHL-miehistössä.

Jevgeni Malkinin ja Sidney Crosbyn ilmiömäisestä pelinrakentelusta nauttimaan päässyt Kapanen iski viime kauden 40 pelissä 30 (11+19) tehopistettä. Supertähtikaksikon poissaolo alkukauden ajan saattaa The Athleticin arvion mukaan kuitenkin vaikuttaa huomattavasti myös 25-vuotiaan suomalaisen pisteisiin.

– Kapanen kohtaa ison haasteen Malkinin ollessa sivussa ainakin kaksi kuukautta polvivammansa johdosta. Kun tähän lisääCrosbyn loukkaantumisen, tuloksenteko kärkiketjuissa tulee olemaan huomattavasti aiempaa vaikeampaa, toimittaja Harman Dayal ennustaa.

Dayal nostaa esiin myös tilaston, joka saattoi viime kaudella saada Kapasen tilastot näyttämään tämän todellisia ansioita paremmilta.

– Kapanen keräsi kolmanneksi eniten kakkossyöttöjä 60 peliminuuttia kohti. Kakkossyötöt voivat olla harhaanjohtavia, sillä niissä on useammin mukana tuuria.

– On järkeenkäyvää nähdä kakkossyöttötilaston kärjessä parhaimpia pelintekijöitä, kuten Brad Marchand ja Leon Draisaitl, muttei Kapasta. Hän on hyvin lahjakas fyysisesti, mutta häneltä puuttuu pelisilmää ja pelintekotaitoja. Silloin on syytä miettiä, oliko tuurilla osuutta komeassa pistemäärässä, Dayal tylyttää.

Kapasen harjoituskauden lupaavat otteet ovat joka tapauksessa osoittaneet suomalaisen olevan kunnossa uuteen kauteen lähdettäessä. Saako suomalainen tehoja irti myös runkosarjassa, jää nähtäväksi.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️