Kaapo Kakko sai NHL:n harjoituskaudelleen loistavan startin keskiviikkona, kun hän onnistui maalinteossa New York Rangersin 3-2-voittoon päättyneessä harjoitusottelussa Boston Bruinsia vastaan.

Ottelussa nähtiin myös melkoinen yllätys, kun Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant komensi 20-vuotiaan suomalaisen pelaamaan alivoimaa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan.

– Se oli aivan uutta minulle. Puhuimme siitä vähän ennen ottelua, mutta jäällä se tuntui aivan erilaiselta, Kakko kertoi USA Today -sivustolle.

Kakko sai Bruinsia vastaan alivoima-aikaa minuutin ja 58 sekuntia. Rangers tappoi kaikki viisi alivoimaansa.

Gallant sai erikoiseen ideaansa vaikutteita legendaarisen NHL-tähtihyökkääjän Rick Nashin urakehityksestä.

– Haluamme vain selvittää, että pystyvätkö he (Rangersin nuoret pelaajat) tekemään työn, joten annoimme mahdollisuuden. Jotkut pelaajat eivät ole koskaan pelanneet alivoimaa, mutta olen ollut tässä sarjassa jo pitkään valmentajana. Muistan, kun olin Columbuksessa apuvalmentajana ja Rick Nash tuli kuvioihin. Nash teki 41 maalia Blue Jacketsille, eikä hänkään ollut koskaan pelannut alivoimaa aiemmin. Sitten aivan yhtäkkiä toisella tai kolmannella kaudellaan hän aloitti pelaamaan alivoimaa. Hänet tunnettiin uransa lopussa yhtenä NHL:n parhaana alivoimapelaajana, Gallant valaisi.

– Tämä voi viedä hieman aikaa, mutta uskon, että voin tehdä Kakosta ja muista tämän tyylisistä pelaajista hyviä alivoimamiehiä, Rangers-valmentaja uhkuu.