Jokerit kasvatti voittoputkensa KHL-jäillä torstaina kahteen, kun se kellisti Venäjällä pelatussa ottelussa kiinalaisen Kunlunin vähintäänkin erikoisin lukemin 6-5. Narripaitainen lauma liekehti toisessa erässä urakalla, kun se mätti neljä maalia vajaassa 19 minuutissa.

– Tasapaino on löydyttävä. Nyt suoritus heilahtelee ylös alas. Tarvitsemme tasaisuutta, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi joukkueen nettisivuilla.

Helsinkiläisten ykköstykki oli kaksi maalia niitannut Philip Holm, Kalle Kossila puolestaan taiteili pisteet 1+1. KHL:ään täksi kaudeksi pohjoisamerikkalaisista kaukaloista saapunut hyökkääjä on sarjan pistepörssissä peräti neljäntenä pistein 3+3=6.

Pistekärjet Vadim Shipatshev ja Miro Aaltonen ovat vain kaksi pinnaa Kossilaa edellä.

Ranskan Neuilly-sur-Seinessä huhtikuussa 1993 syntynyt Kossila on pelannut suomalaisjoukkueessa edellisen kerran kaudella 2011-12, jolloin hän edusti Bluesin A-junioreita kyseisen ikäluokan SM-liigassa.

Kossila on toki tiedetty kovaksi pistelingoksi, ja esimerkiksi viime kaudella hän summasi Saksan DEL-liigan EHC Münchenissä 13 pelissä pisteet 5+7=12, Toronto Marliesin AHL-porukassa 28 ottelua toivat kivenkovat tehot 7+22=29 (+11).