San Jose Sharks on umpikujassa. Jättisopimuksilla joukkueensa rakentanut 2010-luvun kestomenestyjä on pudonnut NHL-limboon. Suuret sopimukset eivät ole kääntyneet menestykseksi ja nyt joukkuetta uhkaa uudelleenrakennus.

Joukkueen pelaajat, kuten Erik Karlsson ovat ilmaisseet, että heitä ei kiinnosta olla mukana joukkueessa, joka keskittyy varausvuorojen haalimiseen voittamisen sijasta. Nyt samanlaista viestiä Sharks-toimistolle on väläytellyt huippusentteri Tomas Hertl.

Hertl on tulevana kesänä vapaa agentti. Osapuolet ovat keskustelleet jatkosopimuksesta, mutta Hertliä kiinnostaa nähdä joukkueen suunta tulevalla kaudella. Jos paluu pudotuspeleihin näyttää todennäköiseltä, olisi tshekkiläinen valmis sitoutumaan Doug Wilsonin projetkiin.

Raporttien mukaan Wilson kaupitteli Hertliä viime siirtorajalla tuloksetta. Jos joukkueen otteet eivät miellytä 27-vuotiasta, voi tulevan kauden siirtorajalla soida sama laulu. Sharks toivoo Hertlin tuovan joukkueelle ryöstösaaliin mahdollisessa kaupassa.

Hertl iski viime kaudella 50 otteluun peräti 43 tehopistettä. Hän kuuluu myös NHL:n eliittiin, kun puhutaan puolustusorjentoituneista hyökkääjistä.