NHL-joukkueen Twitter-tilillä innostuttiin suomalaisen maalivahtilupauksen upeasta torjunnasta – ”Vau”

© Kuva: Ilari Isotalo

Oulusta lähtöisin oleva vuonna 2002 syntynyt maalivahti Leevi Meriläinen on paraikaa Pohjois-Amerikassa aloittelemassa kansainvälistä uraansa. Kärppien juniorimyllyn läpikäynyt pelaaja varattiin Ottawa Senatorsiin viime vuonna kolmannella kierroksella 71. numerolla.

Senatorsin junnut pelasivat viikonloppuna Montreal Canadiensin tulokkaita vastaan 4-3-voittoon päättyneen treenipelin. Sensin Twitter-tilillä innostuttiin oululaislähtöisen vahdin eräästä huikeasta kopista.

Pelaaja venyi maalinedushässäkässä poikittaisliikkeeseen nollaten Habsin juniorimyllyn Rafael Harvey-Pinardin tuhannen taalan paikan täysin.

– Vau Leevi, NHL-joukkue hehkutti.

Lähtökohtaisesti OHL-joukkue Kingston Frontenacsista pelipaikkaa hakeva Meriläinen pelasi viime kaudella Kärppien A-junnuissa 22 runkosarjan peliä prosentein 93,4. Viiden pudotuspeliottelun saldo oli 90,0.