Nähdäänkö NHL:ssä pian uusi kilpaileva sopimustarjous? Yksi seura vapisee jo pelosta

© Kuva: Getty Images

Sopimustarjouksia, tai tarkemmin offer sheetteja, nähdään NHL:ssä todella harvoin. GM:t harvoin yrittävät ryöstää toisten seurojen pelaajia, sillä kollegoihin on kannattavampaa pitää hyvät välit ja yleinen palkkatilannekin pysyy niin paremmin hallussa.

Jesperi Kotkaniemen saama sopimus kuitenkin sekoitti pakkaa. NHL ei ole lintukoto, vaan muut seurat saattavat yrittää napata nuoria tähtiä. Yhdessä seurassa pelästyttiin kunnolla, kertoo Elliotte Friedman.

Vancouver Canucksin pitäisi tehdä jatkosopimukset Elias Petterssonin ja Quinn Hughesin kanssa. Pettersson on seuran ykköshyökkääjä, kun taas Hughes on selvä ykköspakki. Palkkakatossa ei kuitenkaan ole kunnolla tilaa, vaan kaksikolle kaavaillaan lyhyitä ja halpoja sopimuksia.

Tämä tarkoittaa, että Vancouver on todella haavoittuvainen. Jos esimerkiksi Buffalo Sabres heittäisi jättitarjouksen Petterssonille, Vancouverilla ei olisi tilaa palkkakatossaan, jotta seura pystyisi siihen vastaamaan.