Jättisopimus pian taskussa? NHL-toimittaja: Aleksander Barkoville luvassa huima tilipussi!

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Aleksander Barkov aloittaa ensi kuussa viimeisen kauden nykyisestä, selvästi alipalkkaisesta 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavasta sopimuksestaan.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Luke Foxin arvion mukaan Panthers-kipparin tuleva sopimus tulee nousemaan heittämällä historian rahakkaimmaksi suomalaispelaajan solmimaksi NHL-diiliksi.

– Barkov voisi saada vapailla markkinoilla aikaan samanlaisen tarjouskilpailun, jonka seurat kävivät John Tavaresista kesällä 2018, Fox vertailee Barkovin tilannetta lopulta 77 miljoonan dollarin jättisopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa solmineen kanadalaisen vastaavaan.

– Juttu on niin, että Panthersin pitäisi tehdä kaikkensa estääkseen seurahistorian ainoan Selke-voittajan lähtö vapaille markkinoille. Raportit pitkän, kahdeksanvuotisen sopimuksen syntymisestä ovat lupaavia.

– Barkov on edelleen vain 26-vuotias. Hän on yksi lajin parhaista kahdensuunnan pelaajista. Kyseessä on seura, joka antoi Sergei Bobrovskille 10 miljoonaa vuodessa. Barkovista pitäisi tulla heittämällä parhaiten palkattu pelaaja Panthersin historiassa, Fox lataa.

Toimittajan arvion mukaan Barkovin tuleva sopimus olisi 8-vuotinen ja vuosipalkaltaan 10-11 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaisi suomalaiselle jopa 88 miljoonan dollarin jättisopimusta.