Tuukka Raskin tilanne on puhuttanut NHL:ssä pitkään, sillä konkarivahti kärsii pahasta loukkaantumisesta. Savonlinnalainen ei palaa peleille ihan lähikuukausina, mutta jos hän palaa, tapahtuu se ainakin tämän omien sanojen mukaan Boston Bruinsissa.

Rahaa hän ei kuulemma jahtaa, kuten aiemmin on käynyt ilmi. Mutta mistä sitten on kyse?

– Sanoisin, etten etsi enää mitään seitsemän miljoonan dollarin sopimusta – haluan vain auttaa joukkuetta, pelaaja selvitti esimerkiksi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Otaksun olevani veteraanivahti ja joitain nuoria kundeja on tullut tähän messiin. Autan heitä siten, miten voin. Sitten lopetan urani bruinsilaisena.

Jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan Bruinsin kaksi kärkivahtia ovat nyt Jeremy Swayman ja Linus Ullmark.

– Swayman on erinomainen ja lahjakas molari. Hän on lisäksi loistava kundi. On kunnia tuntea hänet, jolla on suuri tulevaisuus. Toivottavasti voin auttaa Swaymania, 34-vuotias suomalainen kehui 22-vuotiasta kollegaansa.

Rask on pelannut taalaliigassa 560 runkosarjan ottelua prosentein 92,1, 104 pudotuspelimatsin pinnat ovat vieläkin kovemmat 92,5.