Kanadalainen valtamedia Sportsnet otti äsken kantaa NHL:n vapaisiin pelaajamarkkinoihin. Kymmenen nimekkäimmän vapaan pelaajan joukkoon nousivat Boston Bruinsissa kiekkoja torjunut Tuukka Rask sekä kiekkokiertolainen Sami Vatanen.

Loukkaantumisista kärsinyt Stanley Cup -voittaja Rask on kymmenikön kärki ja Vatanen seitsemäntenä. Kaikki tietävät ensiksi mainitun meriitit ja taidot – savonlinnalainen on torjunut 560 runkosarjapelissä kiekkoja 92,1 prosentin varmuudella, 104 pudotuspeliottelun summa on 92,5.

– Raskille tehtiin lonkkaleikkaus äskettäin, ja hän on valmis peleille tammi- tai helmikuussa, lähde muistutti pelaajan tilanteesta.

– En aio pelata muualla kuin Bostonissa. Toivon topivuani ja paranevani hyvin ja että voimme palata sopimusjuttuihin, kun sen aika on, Rask oli sanonut.

Pakki Vatanen on ollut kaudella 2012-13 alkaneella NHL-urallaan melkoinen kiekkokiertolainen. Hän on edustanut taalaliigassa Anaheim Ducksia, New Jersey Devilsiä, Carolina Hurricanesia ja Dallas Starsia. Viime kaudella 39 peliä toivat Devilsissä ja Starsissa tilille tehot 2+4=6 (+3).

– Kuinka Vatasen osakkeet ovat laskeneetkaan Ducks-ajoista. Oikealta ampuvalla pakilla on annettavaa hyökkäyspäässä ja hän voisi pärjätä tässä kolmosparissa.

Listan muut pelaajat ovat Kyle Palmieri (2.), Casey Cizikas (3.), Jason Demers (4.), Nikita Gusev (5.), Travis Zajac (6.), Zdeno Chara (8.), Ryan Donato (9.) ja Alex Galtshenjuk (10.).