Kunnon myrskyvaroituksia läpi syksyn – Jokerit on takonut tuloksellista ylivoimaa hurjalla tavalla

© Kuva: Juha Tamminen

Neljä ottelua, neljä voittoa, jokaisessa viisi tehtyä maalia, kaksi nollapeliä ja maaliero 20-4. KHL-kauteen valmistautuvan Jokerien harjoitusottelukausi on ollut hämmentävää kovaa marssia pelistä toiseen.

Ottavana osapuolena ovat olleet saksalainen DEL-liigajoukkue Krefeld Pinguine, Liigan Jukurit ja latvialainen KHL-joukkue Dinamo Riika kahdesti. Se hävisi Jokereille loppuviikosta Vantaalla peräkkäisinä päivinä 0-5 ja 2-5.

– Kova viikko ja kuorma takana. Mietin, että mitä tänään (perjantaina) tulee – mutta hyvin porukka puristi itsestään irti. Viiteen tehtyyn maaliin pitää olla parempi. Riika oli parempi tänään (perjantaina) kuin eilen (torstaina), Jokerien luotsi Lauri Marjamäki sanoi seuran kotisivujen Soundcloud-äänihaastattelussa.

Jälkimmäisessä Riika-pelissä Jokerien ykköstykit olivat ykkösketjun Henri Ikonen (2+0) ja Jordan Schroeder (0+2). Ensiksi mainitun 4-2-maali päätöserässä nousi arvoon arvaamattomaan.

– Hyvä, että löydettiin tie voittoon. Viimeisessä erässä hoidimme homman loppuun. On treenattu tosi tiukasti harjoituskaudella kahdessa osiossa, luistin kulkee.

Jokerit pääsee viettämään vapaata viikonloppua, ja maanantaina vuorossa ovat pyörätreenit.

– Paljon on asioita (joihin pitää keskittyä treeneissä), aika hyvin on saatu niitä käytyä läpi. Erikoistilanteita pitää pystyä harjoittelemaan mukaan luettuna aloitukset. Ollaan iloisia voitoista. Toinen syyskuuta vastustaja nousee potenssiin.

Narripaidat kohtaa ensi viikolla vielä Ässät, ja sen jälkeen seuraava ottelu on KHL-avaus Ak Bars Kazania vastaan.