Aatu Räty ei tavoittele paikkaa New York Islandersin NHL-kokoonpanosta vielä tulevalla kaudella.

18-vuotias superlupaus paljastaa Kärppien kotisivuilla palaavansa syksyn harjoitusleirin jälkeen takaisin Suomeen.

– Harjoitusleiriltä odotan, että pääsen näkemään hienon kaupungin ja ottamaan mittaa huippupelaajista. Siellä on hienot fasiliteetit ja hyvä valmennus varmasti. Yritän ottaa kaiken irti siellä saamistani opeista ja pyrin tulemaan parempana pelaajana takaisin, Räty paljastaa.

– Olen aina haaveillut pelaavani NHL:ssä. Draftin jälkeinen seuraava steppi on signaus ja nyt kun se on tehty, pyrin kehittymään pelaajana niin paljon, että pääsisin tulevaisuudessa pelaamaan siellä.

Kärppien nuorista lupauksista myös Carolina Hurricanesin varaama Ville Koivunen jatkaa ensi kaudella Kärpissä. Philadelphia Flyersin varaaman Samu Tuomaalan toiveissa sen sijaan on napata pelipaikka Pohjois-Amerikasta jo tulevalla kaudella.

– Onhan se hieno juttu ja nyt ollaan taas yksi askel lähempänä unelman toteutumista. Vielä on kuitenkin paljon töitä tehtävänä. Tavoitteena on kehittyä kokonaisvaltaisessa, pienemmän kaukalon pelissä ja päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi kaukalon ulkopuolella pitää opiskella tuota kielitaitoa nykyistä paremmaksi.

– AHL tulee luultavasti ja luonnollisestikin olemaan se aloituspaikka, mutta se ei haittaa kyllä yhtään. Siellä oppii hyvin paikallista kulttuuria ja pelityyliä, Tuomaala paljastaa Kärppien kotisivuilla.