Turun Palloseurassa viime kaudella sensaatiomaisen upeasti esiintynyt ja joukkueensa kanssa hopealle yltänyt Juuso Pärssinen muisteli mennyttä sesonkia TPS:n nettisivujen haastattelussa.

Kuten moni muistaa, tulkittiin TPS muukalaislegionaaksi ja nuorten pelaajien sekametelisopaksi. Legendaarinen Raimo Helminen kuitenkin sai joukkonsa ilmiömäiseen liitoon vaikeammissakin paikoissa, ja lopulta kausi päättyi hopeaan.

TPS keräsi runkosarjassa 106 pinnaa, mutta toiseksi isoin pistesaalis oikeutti pistekeskiarvovertailussa kolmannelle sijalle. Puolivälierissä joukkue pisti Pelicansin lauluun voitoin 3-2 ja välierissä jalkoihin jäi HIFK kiinnityksin 3-1. Loppuottelusarjassa Lukko oli parempi samoin voitoin.

– Joidenkin pelien jälkeen sitä ihan rehellisesti mietin, että miten ihmeessä voitimme. Se oli jännää, kun se tapahtui vielä monta kertaa, että emme olleet jäällä se paras joukkue, mutta enemmän pisteitä jäi meille. Ainoa asia, joka merkitsee, on tulos, menneellä kaudella alle 20-vuotiaiden MM-pronssia ja Liigan hopeaa voittanut hyökkääjä mietti.

– Se antoi varmasti myös joukkueelle itseluottamusta, että pystyimme huonommallakin pelillä roikkumaan kiinni voitossa. Että mitä se sitten onkaan, kun peli on oikeasti hyvää. Silloin pystyimme olemaan se parempi joukkue kaikkia vastaan.

Helmisen kauden verran kestänyt työ oli TPS:n peräsimessä upeaa katseltavaa. Palkintojen lisäksi Pärssinen sai kauden päätteeksi sopimuksen tämän juhannuksena 2019 seitsemännellä kierroksella varaamaan Nashville Predatorsiin.

– Virheitä ei saanut pelätä ja niitä sai tehdä, mutta kaikista asioista piti oppia ja sellaisia virheitä ei hyväksytty, joissa moraali jäi vajaaksi, ei jaksanut luistella tai ei jaksanut tehdä töitä. Mutta perusvirheitä sattuu kaikille ja niistä ei ikinä tuomittu.

Timo Pärssisen poika oli kirkkaasti enemmän esillä hyvässä kuin pahassa. TPS:n apukapteeni iski 55 runkosarjapelissä tehot 8+34=42 (+7), 13 pudotuspeliottelun saldo oli 1+7=8 (+1). Kaudella 2019-20 Pärssinen pelasi Liigaa 31 ottelun verran pistein 5+7=12 (-6).