NHL:n laajennusvaraustilaisuus järjestetään heinäkuun 23. päivä ja silloin Seattle Kraken saa ottaa jokaisesta joukkueesta (paitsi Vegas Golden Knightsista) yhden suojaamatta jääneen pelaajan.

The Athletic -sivuston Minnesota Wildin sisäpiiritoimittaja Michael Russo on nyt tehnyt oman arvionsa Wildin tilanteesta laajennusvaraustilaisuutta ajatellen.

Russo näkee, että Wildin tolppien välissä sensaatiomaisesti tulokaskautensa aloittanut suomalaisvahti Kaapo Kähkönen olisi jäämässä Krakenille.

– Jos Wild-GM Bill Guerin ei saa tehtyä vaihtokauppaa Seattle Krakenin kanssa, niin uskoisin, että maalivahti Cam Talbot suojataan ja Kähkönen jätetään suojaamatta, Russo kirjoittaa.

– Runkosarjan puolivälissä uskoin vielä, että Wildin suunnitelmana oli suojata 24-vuotias Kähkönen, joka oli matkalla ehdokkaaksi NHL:n tulokaspalkintoon, toimittaja jatkoi.

Kähkösen kausi kääntyi harmittavasi päälaelleen, sillä suomalaisen torjuntaprosentti oli kauden toisen puoliskon kahdeksassa ottelussa vain 85,8. Talbot taas esitti hurjia otteita ja kantoi Wildin sensaatiomaisesti NHL:n pudotuspeleihin.

– Talbot oli Wildille todellinen johtaja. Hän pelasi niin hyvin, että tämän takia uskon hänen jäävän seuraan, Russo kertoo.

Kähkönen pelasi viime kaudella NHL:ssä 24 ottelua torjuntaprosentilla 90,2. Suomalaistorjujan päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,88.