Seattle Kraken sai sunnuntaina muilta NHL-seuroilta listan pelaajista, jotka suojataan heinäkuun 21. päivä pidettävässä laajennusvaraustilaisuudessa.

Yksi kovimmista suojaamatta jääneistä nimistä oli Montreal Canadiensin supertähtivahti Carey Price, jonka yliampuva 10,5 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus kestää vielä vuoteen 2026 asti.

NHL-sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli onkin nyt saanut yllättäviä tietoja Pricen suojaamatta jättämisen taustoista.

– Lähteideni mukaan Pricen terveyden ympärille on noussut suuria huolia ja tämä voi päättää sen, että valitseeko Kraken lopulta häntä. Magneettikuvauksissa paljastui, että Pricen lonkka voi vaatia leikkaushoitoa. Vamman vakavuutta ei vielä tiedetä tarkemmin, mutta Price matkaa (tällä viikolla) Yhdysvaltoihin tapaamaan asiantuntijaa. Tulokset tulevat luultavimmin ennen perjantaita, joka on Krakenin laajennusvaraustilaisuuden jälkeen, Seravalli valaisi tilannetta DailyFaceoff-sivustolla.

– Yksi asia on varmaa: Pricen kauden aloitus on suuri kysymysmerkki. Hän voi olla sivussa kahdeksan viikkoa tai sitten jopa suurimman osan kaudesta 2021-22. Vielä on liian aikaista sanoa, toimittaja jatkoi.

Seravallin lähteiden mukaan Price oli itse ehdottanut hänen sopimuksessaan olevasta siirron estävästä pykälästä luopumisesta Krakenin kohdalla, sillä hän oli tietoinen omasta terveystilanteestaan.

Pricelle idea tuli lauantaina, kun Canadiensin GM Marc Bergevin alkoi kaupittelemaan maalivahti Jake Allenia muille NHL-seuroille. Price tiesi, että Canadiens jäisi mahdottomaan paikkaan, jos Kraken ottaisi Allenin ja hän itse olisi pitkään sivussa loukkaantumisen takia.