Suomi ei voi lähteä rallattelemaan Saksaa vastaan MM-välierään – näin valmennuksesta kommentoitiin

Leijonat tarjoaa suomalaiselle kiekkoväelle taas lauantaina herkkua, kun se pelaa jääkiekon MM-kisoissa välierässä. Latvian Riiassa pelattavien kisojen semifinaalissa vastaan asettuu superyllättäjä Saksa.

– Perjantaina käytiin jäillä ottamassa kuona-aineet pois, tänään käytiin hallilla. Jokainen teki jään ulkopuolella pikkujuttuja – säästimme itseämme, apuvalmentaja Mikko Manner kertoi lauantaina aiemmin.

– Sitten hotellilla lounaat, erikoistilannepalaverit ja ottelupalaverin kautta hallille tuttuun tapaan. Mennään pari tuntia ennen peliä, hallilla jokaisella on omat tutut rutiinit.

Mitä jäällä pitää nähdä itse matsissa?

– Latausta ja ymmärrystä siitä, että taas on pystyttävä pelaamaan paremmin kuin viimeksi. Se on pelin juoni. Marginaalit ovat pienet, luottamus omaan tekemiseen ja yhteistyöhön on avainasemassa. Suomi ja Saksa ovat tuttuja toisilleen, Saksa-luotsit tekevät yksityiskohtaisesti edellisen kohtaamisen perusteella pieniä hienosäätöjä.

– Varmasti kaikista tärkein asia on se, että yksilötasolla saadaan parasta pöytään.

Saksa on näyttänyt sen, että se on kurinalainen ja hyvin valmennettu joukkue. Vaan onko Suomi nyt parhaimmillaan MM-kisoissa?

– No varmasti on yhteispeli parhaimmillaan. Yksittäisessä pelissä voi tapahtua mitä vaa, onnella ja sattumalla on pieni osuus pelin lopputuloksen kanssa. Uskon, että jokaisella pelaajalla on selkäytimessä tyyli ja tapa, miten toimia yhteistyömallissa.

Suomi on näyttänyt hallitseva mestarina sen, että ennakko-odotuksista huolimatta se pystyy vastaamaan vallitseviin odotuksiin nimenomaan joukkueena. Illasta on tulossa upea näytelmä!

– Nämä on spesiaaleja hetkiä joukkueelle, mutta itsellekin. Sitä unelmoi salaa, että pääsee tähän viimeiselle viikonlopulle mukaan, Manner sanoi viitaten parin päivän mitalipelirutistukseen.