Montreal Canadiens on tehnyt taalaliigan pudotuspeleissä todella vakuuttavaa jälkeä, kun ensimmäisellä kierroksella joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin ja perään Winnipeg Jetsin.

Vaahteranlehtipaidat lähtivät laulukuoroon, kun Habs osoitti sitkeyttä voittamalla seitsemännen pelin – tiistaiyönä Canadiens puolestaan paketoi Jetsin kauden suoraan neljässä pelissä viimeisen osan mentyä 3-2. Jetsin, joka voitti avauskierroksella Edmonton Oilersin 4-0.

Sympaattisen Canadiensin väreissä pelaavat suomalaisista Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen.

– Montreal pelaa tällä hetkellä todella korkealla tasolla. Heille on pakko antaa kunniaa. Emme saaneet iskettyä avausmaalia, emme onnistuneet tekemään sitä kertaakaan koko sarjassa. Se satoi Habsin laariin, Jetsin Blake Wheeler ylisti seuran kotisivuilla.

Suomalaispelurit ovat ottaneet roolia pudotuspeleissä: Armia on latonut 11 pelissä tehot 4+3=7 (+4), Kotkaniemen saldo 10 ottelussa on 4+0=4 (-3) ja Lehkosen kuudessa pelissä 2+1=3 (-1).

– Canadiens oli yhtä hyvä kuin aiemminkin, mitä olen nähnyt. Tämä oli kova matsi, ja uskoin meillä olevan mahdollisuuksia, mutta mielestäni se olisi ollut haastavan työn takana, Jets-luotsi Paul Maurice selvitti.

Montrealin tarjoama tyrmäysisku oli luokkaa huikea – olihan Jets nollannut avauskierroksella Oilersin Connor McDavidin, Leon Draisaitlin ja kumppanit totaalisesti.