Viime viikkoina Patrik Laineen nimi on ollut jatkuvasti esillä Pohjois-Amerikassa. Kaikki lähti liikkeelle, kun hänet mainittiin yhtenä houkuttelevana hankintana Florida Panthersin näkökulmasta. Nyt Lainetta on pohdittu moneen muuhunkin osoitteeseen.

The Athleticin toimittaja Corey Masisak pohti artikkelissaan, miten Laine sopisi New Jersey Devilsin riveihin. Hän mietti, mistä seura voisi saada lisää maalintekovoimaa hyökkäykseensä ja Laine oli yksi monista vaihtoehdoista.

– Hän on valtava ja hänen laukauksensa näyttää kauniilta, kun se menee maaliin asti. Ja niin kävi ennen todella usein, kun hän murtautui sisään liigaan. Hän näytti jo olevan matkalla Hall of Fame -tasolle. Mutta 12 maalia 46 peliin? Ja ehkä vielä surkeampaa… 79 laukausta maalia kohti 45 pelissä Columbuksessa? Masisak päivittelee.

Laineen tulevaisuudessa Masisak näkee mahdollisesti valoisia aikoja tai tikittävän aikapommin.

– Voisiko hän tehdä 40 maalia kahdella seuraavalla kaudella ja jatkaa taistelua sukupolvensa parhaan nuoren maalintekijän tittelistä? Toki. Voisiko hänen seuraava sopimus tuoda GM:lle potkut? Ehdottomasti.