Nyt voi tuulettaa! Aleksander Barkov voitti himoitun NHL-pystin – pesi muilla äänestyksessä lattiaa

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin kapteeni ja ykkössentteri Aleksander Barkov on saanut poikkeuksellisen komean henkilökohtaisen kunnianosoituksen. Hänet on valittu arvostetun Frank J. Selke Trophyn voittajaksi. Palkinto myönnetään NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.

Tilastot puhuvat kaiken olennaisen Barkovin puolesta. Suomalaissentteri oli Floridan ykkönen kiekonriistoissa (39) ja jääajassa (20:56), kakkonen blokatuissa laukauksissa (37) ja hänen keskimääräinen alivoima-aikansa per peli oli 1:26. Lisäksi hän lukeutui NHL:n parhaiden aloittajien joukkoon.

– Haluan kiittää kaikkia joukkuekavereitani, koko Florida Panthersin organisaatiota, valmentajia ja johtoa. Ilman heitä tämä ei olisi ollut koskaan mahdollista. Ja kiitän myös tietenkin perhettäni, vanhempiani ja veljeäni ja kaikkia, jotka auttoivat minua, Barkov kommentoi.

Äänestys ei ollut tiukka. Barkov nappasi ykköspaikan 780 pisteellä. Kakkoseksi sijoittuneella Boston Bruinsin Patrice Bergeronilla pisteitä oli 522. 62 äänestyslapussa Barkov oli listattu ykköseksi. Bergeron oli ykköspaikalla 15 kertaa.