Tampa Bay Lightningin venäläisvahti Andrei Vasilevski on ollut NHL:ssä tälläkin kaudella ajoittain todella kovassa tikissä, ja etenkin pudotuspeleissä – kauden tärkeimmällä hetkellä – vire on jatkunut alati.

Kun Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jani Hakanpään Carolina Hurricanesia vastaan viime yönä 29 koppia ottanut venäläinen venyi nollapeliin 2-0-voitossa, teki hän taalaliigassa huikeaa historiaa.

Stanley Cup -voittajasta ja maailmanmestarista tuli ensimmäinen molari NHL:n historiassa, joka on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana peräkkäisten sarjojen katkaisupeleissä. Aiemmin hän piti nollat siis tämän kauden avauskierroksen kuudennessa pelissä Florida Panthersia vastaan ja viime syksynä viimeisessä Stanley Cup -finaalissa, joka käytiin Dallas Starsia vastaan.

– Onhan tuo tietysti mahtavaa. En tiennyt tuota, jos olen ihan rehellinen. Joukkue on tehnyt kovasti töitä näissä mainituissa peleissä, autan itse vastaavasti heitä. Tiimityö on ollut mahtavaa, venäläinen sanaili Tampan kotisivuilla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Andrei Vasilevskiy (29 saves) became the first goaltender in NHL history with a clinching shutout in three consecutive series (also Game 6 of 2020 SCF & Game 6 of 2021 R1). #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Vasilevski torjui runkosarjassa 42 pelissä prosentein 92,5, 11 pudotuspeliottelin saldo on toistaiseksi 93,4.