NHL:n paras päävalmentaja palkittu – yksi iso nimi unohtui äänestyksessä lähes kokonaan

© Kuva: Getty Images

NHL:n parhaan päävalmentajan Jack Adams Trophyn on voittanut Carolina Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour. Arvostetun palkinnon voitto selvisi vain hetki sen jälkeen, kun Brind’Amour oli sorvannut jatkosopimuksen Carolinan kanssa.

– On suuri kunnia, että minua on edes ajateltu tässä kategoriassa. Olen todella ylpeä hyväksyessäni tätä organisaation puolesta, Brind’Amour kommentoi nöyränä.

Äänestyksessä oli yksi erikoisuus. New York Islandersin arvostettu ja kehuttu päävalmentaja Barry Trotz sai äänestyksessä vain yhden pisteen. Islandersin pelaajistossa ei ole isoja tähtiä, vaan joukkueen menestys on julkisuudessa nimenomaan arvioitu Trotzin ansioksi.

Äänestys suoritettiin niin, että jokainen toimittaja antoi kolme nimeä. Ykköskandidaatti sai viisi pistettä, kakkonen kolme ja kolmonen yhden pisteen.

Trotzin edellä olivat esimerkiksi Toronto Maple Leafsin Sheldon Keefe (27 pistettä), Ottawa Senatorsin D.J. Smith (4 pistettä) ja New York Rangersin potkut saanut päävalmentaja David Quinn (3 pistettä).