Loistavat lähtökohdat tosipeleihin! Kanada kaatui heikosta alusta huolimatta – Jukka Jalonen, Hannes Björninen ja Petteri Lindbohm summasivat mennyttä

© Kuva: Getty Images

Leijonat päätti Latvian Riiassa pelattavien MM-kisojen alkusarjan tiistaina lounasaikaan pelatussa Kanada-pelissä upeaan voittoon. Se irtosi voittomaalikisassa numeroin 3-2.

Suomi keräsi alkulohkossa kaikkiaan 17 pistettä, ja Leijonat on edelleen ainoa suorat tappiot välttänyt maa.

– Ollaan tikissä, ja tämä antoi uskoa omiin mahdollisuuksiin. Ei ole oikein asioita, mitä tarvitsee fiksailla – hienosäätöä saattaa tietysti olla. Erikoistilanteet on hankala juttu, kun niitä meillä ei ole (paljoa) ollut, jotenkin itsevarmalta ja jäätävältä vaikuttava Jukka Jalonen summasi Riiassa taiston tauottua.

Luotsi veti alkusarjaa pakettiin eräästä toisestakin näkökulmasta.

– (Tuomari)linja on ollut mielenkiintoinen – kaatua pitää tai päähän pitää osua, muuten saa kyllä painia. Toivottavasti linja ei sitten muutu loppuun astikaan.

– Kamppeja on mennyt läpi puolin ja toisin. Ollaan nähty sellaisia (tapauksia), mistä olisi pitänyt päivänselvästi viheltää jäähyjä. Se ihmetyttää. Muitakin pelejä kun katsoo televisiosta, niin tämä sama asia naurattaa.

Heikko alku, parempi loppu

Leijonille 3-2-voittopelin lähtökohdat olivat erilaiset, kun matsi alkoi siis keskellä arkea jo kello 12.15 – aiemmin kiekko oli tippunut jäähän kello 20.15. Lisäksi Suomi oli varmistanut jatkopaikan ja paikan kahden parhaan joukosta.

– Yritämme voittaa joka pelin, ja petrata pitää peli peliltä. Se on totta, että alku ei ollut hyvä, mutta paransimme koko ajan. Kolmoserä oli yksi meidän parhaista ja siinä se, loistavan alkusarjan pelannut Hannes Björninen mietti lehdistötilaisuudessa.

– Loppujen lopuksi on hyvät fiilikset, pystyimme kääntämään tiukan pelin. Mutta pitää pystyä pelaamaan loistavaa jääkiekkoa täydet 60 minuuttia.

Kuten todettua, Suomi oli Kanadaa vastaan mankelissa ensimmäisen kaksikymppisen. Jussi Olkinuora joutui koppaamaan peräti 17 kiekkoa, ja taululla oli vain 0-1 kanukeille.

– Kanada tuli tosi kovaa päälle ja he saivat alkumomentumin. Se oli vaikeaa rikkoa, mutta saimme hyökkäyksiä ja pysyttyä kiekossa – pääsimme mukaan, Petteri Lindbohm näki.

Suomi oli aiemmin hävinnyt voittomaalikisassa, mutta nyt sellaiset kekkerit päättyivät voittoon.

– Tietysti ne tuollaiset voivat olla tosi tärkeitä juttuja, saadaan itseluottamusta. Kaikki tietävät, että pelit voivat mennä playoff-vaiheessakin rankkareille. Hyvä, että saatiin onnistumisia, Pelicansista Jokereihin vaihtanut Björninen heitti.

Ruotsalainen ja Lundell loistivat

Suomen osalta alkusarjan ykkösnimiä olivat lopulta Arttu Ruotsalainen ja Anton Lundell. Buffalo Sabresin mies oli tiistain ensimmäisten matsien jälkeen koko turnauksen pörssissä 12:s lukemin 5+1 ja Lundell pykälää alempana lukemin 4+2.

– Arttu on todella upea pelaaja. Hän on tärkeä meille, sentteri Björninen kehui.

– Antonin pelaamista on tosi hieno katsoa. Hän on tullut ryminällä mukaan, ja on tehnyt tärkeitä maaleja. Anton on ollut tehokaskin, tulevaisuus on valoisa.

Pakki Lindbohm puhui omasta urakastaan siihen sävyyn, että hän on kaikkiaan tyytyväinen urakkaan, vaikka samalla parantaa pitää.

Entäpä, mitkä ovat fiilikset Lundellista?

– Kaikki ovat nähneet, että hän on tosi taitava. Hän on kaukalon ulkopuolella tosi kypsä kaveri ikäisekseen. Hyvällä tiellä on.

Sillä tiellä ovat myös Lindbohm, Björninen, Jalonen ja muut veijarit. Hallitseva maailmanmestari jatkaa urakkaansa torstaina puolivälierässä, jonka alkamisaika ja vastustaja selviävät myöhemmin tiistaina.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️