Leijonien pirteä yllättäjädebytantti ampui Suomelle valtavan maalin ja välieräpaikan – “En osannut unelmoida”

© Kuva: Leijonat.fi

HPK:ssa viime kaudella ihastuttanut Jere Innala on pelaaja, joka on iskenyt toistaiseksi viimeisimmän suomalaisen kiekkoilun isoimman maalin. Hyökkääjä iski Tshekkiä vastaan puolivälierän 1-0-maalin, ja se riitti mitalipelipaikkaan samoin luvuin.

Liigakauden 42 pelissä tehot 20+17=37 (-4) tehnyt Innala pääsee tavoittelemaan viikonloppuna uransa toista isoa titteliä. Aiempi komea meriitti on keväältä 2019, jolloin hän voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden.

– Kiekko-Ahmojen kiekkokoulusta lähti kaikki. LeKin kautta KOOVEEseen ja sieltä HPK:hon. En osannut unelmoida, että pääsisi tekemään puolivälierässä voittomaalin, mutta hienoa, että tuli, Leijonissakin kivasti yllättänyt Innala sanoi perjantaina Riiassa.

Lauantain MM-välierässä Suomi kohtaa Saksan, jota luotsaa Toni Söderholm apunaan Ville Peltonen ja Ilpo Kauhanen. Leijonien paidassa vuonna 1995 MM-kultaa voittanut Peltonen luotsaa ensi kaudella Innalaa HIFK:ssa.

Hyökkääjällä taitaa olla nyt luotsin suuntaan näytönpaikka maajoukkueväreissä?

– Noo, ehkä jonkinnäköinen näytönpaikka se on, mutta (Ville) on varmasti seurannut pelejä ja tietää, minkä näköinen pelaaja olen. Otetaan voitto Saksasta, niin siinä on näyttöä, Innala latasi.

Innala, Iiro Pakarinen ja Petri Kontiola on muodostanut yhden Leijonien parhaista ketjuista, joten näyttöjä on tullut toki MM-jäilläkin.

– Tosi hyvä pelata tuossa, kaikki tekee hommia ja sitä kautta saadaan riistoja. Ollaan puolustettu jämäkästi, mutta jatketaan siitä.

Kerhon Kontiolasta on ollut apua toiselle HPK-peluri Innalalle.

– On ollu apua, hän on kokenut ja tosi hyvä pelaaja. Sillä tavalla on ollut helppoa tulla. On tiedetty kentällä, mihin mennä ja tulla. Iirokin on tehnyt hyvää työtä.