Leijonien MM-kisojen välierään ekstramauste Saksa-leirin valmentajiston taustojen takia? Anton Lundell toppuutteli: ”Ei se anna mulle mitään”

© Kuva: Getty Images

Leijonien luottohyökkääjä Anton Lundell ei ole pettänyt odotuksia jääkiekon miestenkään MM-kisoissa Riiassa, vaan HIFK-lupaus on ollut kokonaisvaltaisesti vahva ja luotettava. Lisäksi ensimmäisiä MM-kisojaan luutiva peluri on onnistunut summaamaan kahdeksassa pelissä kelvolliset tehot 4+2=6 (+6).

– Fiilis on tosi hyvä, erittäin hyvä. Tänne tultiin pelaamaan mitaleista, ja on hyvä mahdollisuus voittaa. Kyllähän se on kivaa. Innolla odotan lauantain peliä. Nyt huilataan, ja sitten aletaan keskittymään seuraavaan peliin. Erittäin innoissani kohti seuraavaa peliä, Lundell iloitsi myöhään torstai-iltana Riiassa, kun Suomi oli kaatanut kuolemanpelissä eli puolivälierässä Tshekin 1-0.

Enemmänkin maaleja olisi ollut tarjolla, kun Lundell passasi kiekon Iiro Pakariselle. Suonenjoen mies sai kumilätkän sisään, mutta pitkän tutkimisen jälkeen tuomarit hylkäsivät osuman.

– Vaikea sanoa siitä. En tiedä, mikä linja täällä on. Musta Iiro yritti jarruttaa, ja se vähän kuin työnnettiin maaliin. Mutta oli hyvä, että saatiin tehtyä toinen maali ja raavittua voitto. Olisi sekin ollut tärkeä avausmaali, mutta selvittiin muuten hyvin.

Suomi on ollut MM-kisojen pudotuspeleissä rautaa näissä ja edellisissä kisoissa, ja esimerkiksi kolmessa edellisessä pelissä omiin on mennyt yksi ainoa häkki.

Jussi (Olkinuora) oli erittäin hyvä ja pakit tosi jämäkkiä. Jatkossa pitää koittaa saada kiekkoa maalille ja tehtyä enemmän maaleja. Tshekkikin oli erittäin hyvä.

Ilman suoria tappioita jatkava leijonalauma kohtaa lauantain välierässä Saksan, jonka se löi viime lauantaina jo alkusarjakohtaamisessa. Joukkuetta johtaa HIFK:stakin tuttu valmentajakaksikko Toni SöderholmVille Peltonen.

– Pienenä tuli seurattua heitä tosi läheltä ja kopissakin olen nähnyt. Tunnen isän kautta molemmat, ovat pelanneet hienot urat molemmat. Saksa on älyttömän kova joukkue, tulevat antamaan kaikkensa. Meidän pitää pelata samalla lailla ja parantaa tästä päivän pelistä.

Tuoko HIFK-ikonien kohtaaminen HIFK-pelaajalle ekstralatausta?

– Ei siinä, ei se anna mulle mitään. Kunnioitan heitä suuresti, totta kai me halutaan voittaa ja niin hekin. Pitää unohtaa muut asiat, koittaa pelaa mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittoon, Lundell vakavoitui.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️