Leijonat näillä eväin toiseen peräkkäiseen MM-finaaliin – Mikko Manner äänessä

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi päättää Latvian Riiassa pelattavat MM-kisat sunnuntain finaaliin Kanadaa vastaan. Kyseessä on toisinto vuodelta 2019, jolloin Leijonat vei Slovakian Bratislavassa kultaa kaadettuaan vaahteranlehtipaidat 3-1.

– Ilman veljeyttä me ei oltaisi tässä. Joukkue on kasvanut tiiviimmäksi, ja se näkyy periksiantamattomuutena, suomalaisluotsi Mikko Manner summasi sunnuntaina aiemmin.

Leijonat on ollut MM-jäillä joukkue isolla j-kirjaimella. Se on puolustanut sitkeästi, tiiviisti ja määrätietoisesti. Kanada pelaa päästä päähän -kiekkoa käyttäen luisteluvoimaa hyödyksi.

Mistähän peli voisi koostua?

– Molemmat varmaa lyö oman paketin kentälle, meillä se on tiivistä puolustamista ja hyökkäämistä. Vastustajalla on vahvuudet hyökkäämisessä.

Suomi yrittää parantaa kiekossa pysymistä ja rummuttaa pitkiä hyökkäyksiä. Lauantain välierän jälkeen Leijonat iloitsi hetken, mutta sitten ilakointi loppui – fokus on finaalissa.

– Tehtävä on vielä kesken. Viimeinen ottelu, johon ollaan saatu kunnia päästä. Lyödään kaikki sekaan, ja sitten on aika puhaltaa ulos.