Kokenut suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula kommentoi Ilta-Sanomille jatkavansa huikeaa pelaajauraansa. 37-vuotias sentteri on tullut pitkien pohdintojen jälkeen siihen lopputulokseen, että vielä ei ole aika lyödä uraa pakettiin.

– Kyllä mä haluan vielä pelata. Sen verran olen tehnyt päätöstä, että vielä en lyö naulaan. Jossakin vielä pelaan. Katsotaan, että missä. Sen suhteen ei ole ollut vielä mitään, Filppula kommentoi IS:lle.

Filppula on EVU:n kasvatti. Hän on juniorivuosinaan pelannut Kiekko-Vantaan ja Jokereiden joukkueissa. Sitä kautta hän nousi Liigaan Jokereiden riveihin ja sen jälkeen tie vei Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2005-06.

Detroit Red Wings varasi Filppulan kesällä 2002 3. kierroksella. Red Wingsin lisäksi Filppula on pelannut Tampa Bay Lightningissa, Philadelphia Flyersissa sekä New York Islandersissa yhteensä yli 1 200 ottelua NHL:ssä. Stanley Cupin hän voitti kauden 2007-08 päätteeksi.

Maajoukkueessa Filppula on saavuttanut olympiapronssia Vancouverissa 2010. Sen lisäksi hän on pelannut kahdet MM-kisat ja yhden World Cupin.

Filppulan tavoitteena on jatkaa NHL-uraa edelleen, mutta jos se suunnitelma ei toteudu, niin mies on avoin myös muille vaihtoehdoille.

– NHL olisi ykkösvaihtoehto. Jos se ei onnistu, sitten katsotaan muita vaihtoehtoja. NHL:n suhteen varmaan joskus tuossa heinäkuun lopulla on enemmän infoa, että mitä täällä päin saattaisi olla.

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat aukeavat 28. heinäkuuta. Filppulan sopimus päättyi tähän kauteen ja hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti, joten hän voi neuvotella minkä tahansa seuran kanssa sopimuksesta.