Hyvästä kaudesta seuraa palkinto – Jori Lehterän ura jatkuu Moskovassa

© Kuva: www.hawk.ru

Suomalaiskiekkoilija Jori Lehterä on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Spartak Moskovan kanssa.

33-vuotias Lehterä saapui Moskovaan viime kaudeksi ja iskikin heti 41 otteluun upeat 44 pistettä ollen joukkueen paras pistemies. Sitä ennen hän pelasi Pietarin SKA:ssa yhden kauden ja siellä syntyi 30 pistettä 51 matsissa.

NHL:ssä Lehterä pelasi kausilla 2014-19 St. Louis Bluesin ja Philadelphia Flyersin joukkueissa 307 ottelua ja iski niissä pisteet 34+77=111. Varsinkin NHL-uran alku oli kova ja avauskaudella syntyikin ennätyspisteet, 75 pelatussa ottelussa 14+30=44.

Lehterä pelasi ennen NHL-vuosiaan KHL:ssä Sibir Novosibirskissä sekä Lokomotiv Jaroslavlissa tehokkaasti. Liigassa hän on edustanut Tapparaa sekä Jokereita. Maajoukkueuralta Lehterän saavutuksia ovat MM-hopea sekä olympiapronssi, molemmat vuodelta 2014.