Patrik Laineen viime kausi oli hänen NHL-uransa aikana. Hän pelasi Columbuksessa 45 ottelua tehoin 10+11=21. Odotukset olivat luonnollisesti paljon korkeammalla, kun Laine hankittiin seuraan ykköshyökkääjäksi.

Columbus Blue Jacketsin tuore päävalmentaja Brad Larsen vieraili Sportsnetin radiolähetyksessä. Myös Laine nousi haastattelussa puheeksi. Larsenilla on selvät suunnitelmat suomalaisen varalle.

– Ensiksi hänet pitää saada nollattua. Viime kausi ei ollut hyvä, mutta niin oli koko joukkueen osalta. Iso osa pelaajistamme ei ollut tyytyväisiä viime kauteen, Larsen kommentoi.

– Patty välittää. Hänellä on huono maine työmoraalin suhteen, mutta hän yrittää. Hän yritti todella paljon, minun mielestäni jopa liikaa. Joskus hän näyttää huonolta, kun hän on turhautunut. Turhautuneet pelaajat harvoin pelaavat hyviä pelejä pitkässä juoksussa.

Ensimmäinen askel pitkällä polulla on jo selvä.

– Meidän pitää istua alas Pattyn kanssa ja alkaa rakentamaan meidän välistä suhdettamme. Aloitimme sen jo viime vuonna, mutta päävalmentajana tilanne on eri. Asetamme odotukset ja kuuntelen. Isoin asia, minkä olen 11-vuotisen valmentajaurani aikana oppinut on kuunteleminen. Pitää kuunnella ja ymmärtää pelaajan näkökulmaa ja sitten löytää yhdistäviä tekijöitä.