Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid nousi viime yönä NHL:n tynkärunkosarjassa jo 100 tehopisteen (32+68) kerhoon. Öljypaitojen kippari saavutti kyseisen rajapyykin 4-3-voitossa Vancouver Canucksia vastaan, kun hän summasi tehopisteet 1+3.

Sadan pisteen puhkaiseminen tynkäkaudella vain 53 on ottelussa sen luokan nykays, joka kestää sanat ”historiallinen temppu” monesta eri näkökulmasta.

Ensinnäkin kovin meriitti lienee se, että kanukki saavutti sata pinnaa nopeammin kuin kukaan muu liki 30 vuoteen, kaudesta 1995-96 lähtien.

NHL Public Relations

@PR_NHL
100 points in 53 games. Just let that sink in.

#NHLStats

Kova juttu on sekin, että kanadalainen on vasta yhdeksäs pelaaja kautta NHL-historian, joka on saavuttanut mainitun pisterajan 53 pelissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid is the ninth player in NHL history – and first in his lifetime – to reach the 100-point mark in 53 games or fewer. #NHLStats

Vasta 24-vuotiaasta kanadalaisesta tuli kolmas aktiivi, joka on yltänyt neljään sadan pisteen kauteen alle 25-vuotiaana. Muut tämän kategorian pelurit ovat Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetshkin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid became the third active player with at least four 100-point seasons before age 25, following Sidney Crosby and Alex Ovechkin. #NHLStats

Runkosarjan pistepörssin voittajalla on edessä pian taas uusi haaste, kun Oilers jatkaa kauttansa pudotuspeleissä. Se kohtaa pohjoisen divisioonan ykköskierroksella joko Winnipeg Jetsin tai Montreal Canadiensin.