Mikko Rantanen 0+4 – NHL:n pudotuspelien pistepörssin nelonen ja syöttöpörssin kärki.

Joonas Donskoi 2+1 – pistepörssissä Rantasen perässä viidentenä.

Colorado Avalanche – pudotuspelien avauskierroksella johdossa otteluvoitoin 2-0 St. Louis Bluesia vastaan.

Siinäpä sitä riittää aihetta iloon Avsilla ja sen suomalaisilla. Kahden maalin ja kolmen pinnan Donskoi sekä kahden syöttöpisteen Rantanen olivat ratkaisurooleissa yöllä, kun Avalanche voitti toisen osan 6-3.

– Joukkue tarvitsee pelaajia, jotka nostavat tasoaan tähän aikaan kaudesta. Joukkue tarvitsee erilaisia pelaajia ja sellaisia, jotka tekevät peliä – ei pelkästään hyökkäysalueella, vaan myös omissa. Kaverit tuntevat olonsa nyt hyväksi, Avs-luotsi Jared Bednar sanoi seuran kotisivuilla viitaten Donskoihin ja maalivahti Philipp Grubaueriin.

Pudotuspelien pistepörssin ykkönen Nathan MacKinnon (5+2) ylisti Landeskogia, mutta osansa sai toinen suomalaistykeistäkin.

– Loistava veto tänään myös Donskoilta.

Pesäpallopitäjä Raahen kasvatti teki pelissä historiaa osuttuaan jo 35 sekunnin jälkeen. Häkki oli Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin seurahistorian toiseksi nopein pudotuspeleissä. Wilf Paiement pitää hallussaan ennätystä, osuma 29 sekunnin jälkeen vuonna 1982.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Joonas Donskoi (0:35) scored the second-fastest goal from the start of a playoff contest in @Avalanche / Nordiques franchise history, six seconds shy of the mark set by Wilf Paiement (0:29 in Game 2 of 1982 DF). #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

LUE TORSTAIYÖN NHL-PELEISTÄ MYÖS:
Sekopäinen torjunta Teuvo Teräväisen käynnistämän hyökkäyksen maalipaikkaan – suomalaisen häikäisevä peli ei riittänyt voittoon NHL:ssä: “Hän on tukipilarimme”

Sebastian Aho taikoi Carolinan voittoon suomalaisten välienselvittelyssä – tykki pian huikean pörssin kärkipaikalle?