Leijonien turnausurakka Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksessa jatkui helatorstain päiväpelissä Venäjää vastaan. MM-kenraalikekkereissä viisi maalia iskenyt Leijonat voitti Venäjän pitkään tasaisissa merkeissä edenneessä matsissa luvuin 4-1.

Suomi paketoi kamppailun päätöserässä nopeilla häkeillä.

Rap-artisti Ville Gallen Peto on irti -kappale kajahti ämyreistä Axel Rindellin, Jere Karjalaisen (2) ja Teemu Turusen maalien merkiksi. Kolmosketjun laituri Karjalaisen ensimmäinen häkki näytti vapauttavan leijonalaumaa kunnolla, ja se sekä Turusen osuma syntyivät vain noin puolen minuutin sisällä toisistaan.

Jukurien puolustaja Rindell oli isosti esillä hänkin, sillä kakkosparin pelaajaa kolattiin päähän rajusti toisessa erässä. Päätään ja leukaperiään pidellyt puolustaja selvisi töötistä ilman huilia, Grigori Dronov sen sijaan sai rynätyksestä vain kahden minuutin jäähyn.

Myöhemmin Rindell sössi itse Suomen hyökkäysalueella niin, että hän menetti kiekon ja Venäjä iski vastaiskusta tasoituksen. Pakkia on kuitenkin paha mennä tuomitsemaan treenipeleissä yrittämisestä ja uskaltamisesta.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Tuttu taikuri taas asialla! Rindell tykittää taas ylivoiman kunniaksi Suomen avausmaalin! Tilanne 1-0! #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Shalunov kaatoi kylmää vettä Leijonan niskaan! Peli tasoihin 1-1! #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Karjalaisen 2-1 ei ole kaunein tai komein, mutta sitäkin makeampi! #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Ja Turunen jatkoi rumputulta pikapuoliin! Suomelle 3-1 johto ja Venäjän ensimmäinen EHT-tappio tällä kaudella on eeerittäin lähellä! #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Viikon kahden EHT-matsin perusteella ei olisi ihme, jos Turunen – Mikael RuohomaaIiro Pakarinen -ketju nähtäisi myös Latvian MM-kisoissa touko-kesäkuussa. Vahva on ollut myös Rindell sekä Suomen maalilla idioottivarmasti torjunut maailmanmestari Jussi Olkinuora.

Osaksi näiden herrojen ansiosta Venäjän koko talven jatkunut EHT-kiertueen voittoputki meni poikki että heilahti. Se kesti kymmenen ottelua. Suomi taistelee edelleen turnausvoitosta, mikäli Tshekki ei voita Ruotsia torstai-illan kohtaamisessa varsinaisella pelijalla.

Leijonat päättää turnausurakkansa rakasta Ruotsia vastaan lauantaina jo kello 12 alkavassa herkkupalassa.