Tämä on ykköskriteeri Columbuksen seuraavalle päävalmentajalle – sopisiko Jukka Jalonen kuvaukseen?

© Kuva: Leijonat.fi

Columbus Blue Jackets on isojen muutosten edessä. Vaikka runkosarja päättyi, GM Jarmo Kekäläisellä isoin työmaa on vasta edessä. Kesän aikana hänen pitäisi löytää seuralle uusi päävalmentaja ja ykkössentteri.

Yhtenä valmentajakandidaattina esiin on noussut Jukka Jalosen nimi. Jalonen on antanut kovia näyttöjä maajoukkueessa, KHL:ssä sekä Liigassa.

Kekäläinen kertoi suoraan NHL.comin haastattelussa, mikä on hänen ykköskriteerinsä uudelle päävalmentajalle. Tällä mittarilla Jalosen sopivuuttakin tullaan mittaamaan.

– On tärkeää, että valmentaja asettaa standardit. Sen takia Torts oli niin hyvä. Hän asetti standardit jokapäiväiselle tekemiselle. Se on todella tärkeää. On erilaisia persoonia, mutta vahvat arvot ja standardit ovat avainasemassa meidän valintaprosessissamme, Kekäläinen paljastaa.

– Valmentajan täytyy olla ryhmän johtaja, asettaa standardit ja näyttää tietä ja pitää arvoista kiinni joka päivä. Se oli isoin asia, josta tykkäsin John Tortorellassa, että hän ei antanut kenenkään löysäillä.

Prosessissa kestää oma aikansa. Valmentajauutisia ei kannata odottaa lähiaikoina.

– Teemme tämän kaikessa rauhassa. Liiga on yhä käynnissä, ja runkosarjapelejä on vielä jäljellä. Muut organisaatiot tekevät päätöksensä runkosarjan lopuksi, tai kun ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu, Kekäläinen sanoo.

– Teemme huolellisesti taustatyömme kaikkiean kandidaattien kohdalle, jotka ovat harkinnan arvoisia ja voisivat sopia meille. Meillä ei ole kiire. Meillä on joitain ideoita jo ja ihmisiä, joita harkitsemme, mutta teemme sen ajan kanssa.