Tshekin EHT-turnauksen Leijonien osalta päättävässä ottelussa Suomea vastaan asettui rakas naapurimaa Ruotsi. Ottelu oli tarkkaa puolustuspeliä alusta loppuun, mutta lopulta Tre Kronor vei voiton nimiinsä lukemin 3-2.

Maalinteon aloitti Ruotsi Jonas Frödenin ylivoimamaalilla ensimmäisessä erässä. Ensimmäinen kolmannes oli sinikeltaisten ylivoimaa muutenkin kuin erikoistilanteiden puolesta, sillä laukaukset olivat ruotsalaisten hyväksi erän päätyttyä 13-1.

Toisessa erässä Leijonat sai juonen päästä kiinni ja kampesi itsensä tasaisessa toisessa erässä tasoihin. Maalista vastasi Anton Lundell terävällä rannelaukauksella maalin etuyläkulmaan.

Kolmas erä alkoi kyttäilyllä ilman maalintekopaikkoja kumpaankaan päätyyn. Ratkaisijan viitan ylleen päätti ottaa Filip Hållander, joka laukaisi kiekon koko kentän läpi purjehdittuaan verkon perukoille Mikael Seppälän mailan kautta.

Suomi yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalin sai Leijonien sijaan Ruotsi tyhjään maaliin. Suomi sai balsamia haavoilleen ottelun viimeisellä sekunnilla, kun Jere Sallinen siirsi Oliwer Kasken tolpasta kimmottaneen kiekon maaliin.

Tämä oli laiha lohtu Ruotsin voittaessa Suomen yhdellä maalilla. Samalla Leijonat jäi Tre Kronorin taakse yhdellä pisteellä. Suomi jää turnauksen viimeiseksi, jos Venäjä saa pisteenkin Tshekkiä vastaan myöhemmin tänään pelattavassa ottelussa.