Seitsemän suomalaispelaajan tähdittämä NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ottelupari Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin välillä meinaa mennä sittenkin tiukaksi taistoksi.

Voitot olivat Canesille parhaimillaan jo 2-0, mutta nyt Preds on osoittanut kypsyyttä voittamalla peräti kaksi ottelua putkeen jatkoerissä. Näistä viimeisin tuli maanantain vastaisena yönä, kun Canes kaatui 4-3 Luke Kuninin niitattua ratkaisun toisessa jatkoerässä peliajassa 96.10.

Nashvillen Juuse Saros torjui joukkueensa ensimmäisessä voitossa 52 kertaa, ja nuorten maailmanmestarin torjuntamäärä oli isoin kautta Nashville-historian taalaliigan pudotuspeleissä. Dan Ellis otti vuonna 2008 samat 52 koppia Predsin eräässä viidennessä pudotuspeliottelussa.

Nyt Saros pisti historiakirjat taas uusiksi, kun tilille kirjattiin peräti 58/61 torjuntaa. Lisäksi joukkueen tukijalasta tuli vasta yhdeksäs maalivahti kautta historian, joka on ottanut vähintään tuon 58 koppia alle 100 minuutin peliajalla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuse Saros finished with 58 saves and became the ninth goaltender on record to register at least 58 saves in a playoff game in which he played less than 100 minutes. #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuse Saros has made 53 saves in Game 4 and established a @PredsNHL franchise record for most in a playoff game. #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Pudotuspeleissä pikkumustia peräti 92,9 prosentin varmuudella ottanut tulikuuma suomalainen sai pelin tauottua Nashville-luotsi John Hynesin kehut taalaliigan nettisivuilla.

– Saros tekee töitä, mutta pelaajan henkisessä ja emotionaalisessa kypsymisessä on nyt suuria eroja. Hän on tehnyt todella hyvää työtä, ja tarvitsemme sitä jatkossakin.

Kenttäpelaajista Predatorsin Mikael Granlund (0+2, +2) ja Erik Haula (0+1, -1) nousivat matsissa tehoille.

Täysin uusiksi mennyt “suomalaissarja” jatkuu tiistai-iltana kello 23 alkaen.