Joku saattaisi ajatella, että Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen tilastot ovat katollaan varsinkin yli- ja alivoimaprosenttien kohdalla.

Kazakstan on yllättänyt, Iso-Britanniakin on voittanut, Slovakia on ollut piristysruiske. Ruotsi, Tshekki ja Kanada sen sijaan ovat kyntäneet enemmän ja vähemmän.

Joukkueiden menestys ja menestyksettömyys heijastuu myös erikoistilannetilastoihin: Kanada oli vielä keskiviikkoon tultaessa turnauksen ainoa maa, joka ei ollut onnistunut iskemään ylivoimalla maalin maalia.

Vastaavasti sensaatiojoukkue Kazakstan (100,00) on edelleen ainoa maa, joka ei ole vielä päästänyt ensimmäistäkään takaiskua omalla alivoimallaan. USA oli pystynyt vastaavaan, mutta kisaisäntä Latvia iski ylivoimaniitin torstai-iltapäivänä joukkueiden kohtaamisessa.

Kesken torstain iltapäiväpelien alivoimatilaston heikoin oli muuten Suomi, joka oli tappanut vastustajien ylivoimia surkealla 33,33 prosentin tehokkuudella.

Kannattaa huomioida, että tilastot elävät, kun torstain pelit ovat kiivaimmillaan – tosin esimerkiksi Kazakstan ja Kanada eivät pelaa tänään.

Leijonat kohtaa torstai-iltana Italian.