Selkä seinää vasten kotitappiolla – Tappara-luotsi ei peitellyt pettymystään: ”Moni pelaaja meni alaspäin, vaikka olisi pitänyt ottaa sisua”

© Kuva: Juha Tamminen

Tappara ajautui sunnuntaina Liigan välierissä tilanteeseen, jossa se on jatkossa selkä seinää vasten. Semifinaalisarjan voitot ovat Lukolle 2-1, ja raumalaisilla on ensimmäinen katkon paikka maanantaina. Sunnuntain neljäs välierä päättyi runkosarjavoittajalle 4-1.

Kirvesrintojen päävalmentaja Jussi Tapola ei vaikuttanut lainkaan tyytyväiseltä taiston tauottua. Hän kertoi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa, että tappiopelin ainoa hyvä asia oli maalivahti Christian Heljangon panos.

– Henkinen tila oli vääränlainen peliin lähdössä. Tiedettiin, miten Lukko tulee reagoimaan tappioon, mutta ei saatu oikeaa tunnetilaa alkuun ja se lamaannutti meitä, kun ei oltukaan valmiina kamppailemaan ja voittamaan yksi-yksi-tilanteita.

– Moni pelaaja meni alaspäin, vaikka olisi pitänyt ottaa sisua ja mennä ylöspäin. Sitä kautta peli meni Lukon hallinnassa oikeastaan 60 minuuttia.

Sunnuntain suoritus oli Tapparalle rehti ohipeli.

– Jokaisen valmistautumisesta tämä lähtee. Pitää ymmärtää sitä, mitä playoff-pelit ovat. Edellisellä voitolla ei ole väliä, vaan täytyy tehdä taas uusi työ ja maksaa uusi hinta kamppailupelaamisesta, reagoinnista ja nopeudesta, Tapola näki.

– Jos siihen ei ole henkisesti valmis ja olettaa, että peli jatkuu kuin edellinen, niin siinä herkästi yllättyy housut kintuista. Ja miten siihen reagoidaan, niin se on uusi asia kopissa. Siihen pitäisi reagoida sisulla ja vimmalla, eikä mennä alaspäin.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.