Sebastian Ahosta tuli Carolina Hurricanesin yksinäinen sankari maalivahti Alex Nedeljkovicin kanssa, kun joukkue painoi NHL:n pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa 3-0-voittoon Nashville Predatorsia vastaan.

Lukuisten suomalaisten pelaajien värittämää ottelusarjaa voitoin 2-0 johtavan Hurricanesin sinivalkoinen tähti sivalsi avauserässä 1-0-osuman ja päätöserän lopulla 2-0-häkin tyhjiin. Pisteet olivat Aholle tämän ensimmäiset kuluvan kauden pudotuspeleissä.

– Tämä oli ehdottomasti työmiesten peli. Tai nämä molemmat pelit ovat olleet sellaista, kovaa taistelua. Ei Nashvillessakaan voi vähempää odottaa. Taustalla oli nyt vankka tiimityö, ja Nedeljkovic oli valtava maalilla, reilut 18 minuuttia pelannut Aho kehui seuran kotisivuilla.

Raumalaislähtöinen sentteri on tehoillut uransa 25 pudotuspeliottelussa nyt pisteet 10+16=26 (+11), ja tuo on peräti seitsemänneksi eniten kautta seurahistorian. Aho voi nousta periaatteessa jo tänä kesänä koko pörssin kärkeen, kun nyt keulilla on Eric Staal pistein 19+24=43.

Ottelusarja jatkuu lauantaiyönä Nashvillen kotijäällä, ja neljäs osa pelataan puolestaan myöhään sunnuntai-iltana.