Näkökulma: Ihmisten poistaminen baarien sijaan katsomosta oli tämän kiekkokauden häpeäpilkku

Syksyllä Liiga-otteluissa sai vielä olla yleisöä paikalla. Liiga-seurat huolehtivat erinomaisesti ottelutapahtumien turvallisuudesta, mutta siitä ei tullut kiitosta päättäjiltä.

Altistumismahdollisuus Liiga-ottelun yleisössä oli yksi noin sadasta tuhannesta, mikä on ravintoloihin ja muihin illanviettopaikkoihin nähden hyvin maltillinen. Oheisen KooKoon yhteisöpäällikkö Nita Aholan tviitin jälkeen tuli vielä ainakin Kärppäklubin mahdollinen altistumistapaus, joka saatiin täysin jäljitettyä.

Liiga-otteluiden turvallisuus ei tästä paljon tilastojen valossa horjunut, mutta pian tämän jälkeen Liigan pelaaminen keskeytettiin noin kahden viikon ajaksi. Pelaamista jatkettiin joulun tienoilla, mutta ilman yleisöä.

Tällä tavalla jatkettiin koko kevät aina finaalipeleihin asti. Pudotuspeleissä seurat myivät aitioita, mutta niissä oli koko kevään ainoa yleisö.

Raumalla oli viime tiistaina mestaruusjuhlat. Vuosikymmeniä odotettua Liiga-kultaa juhlittiin isolla porukalla ilman minkäänlaisia koronarajoituksia.

Tartuntoja voi hyvinkin vielä tulla, mutta viikko juhlien jälkeen Raumalla on paljastunut yksi uusi koronatapaus. Tästä saattaa syntyä tartuntaketju, ja voi olla ihmisiä, jotka eivät ole vielä testeihin hakeutuneet. Saattaa myös olla, ettei kyseinen tartunta ole peräisin mestaruusjuhlista.

Tämä on tottakai suurilta osin tuuria, ja juhliminen ilman mitään kontrollia tuhansittain oli vallitsevassa tilanteessa tyhmää. Järjen unohtuminen suuren tunteen vallassa on normaalia ja tämä raumalaisille sallittakoon, mutta tälle tilastolle ei vielä suurta painoarvoa voida antaa.

Maskien kanssa hygieniasta ja turvaväleistä huolehtivan yleisön poistaminen katsomosta samaan aikaan, kun tanssilattiat olivat pullollaan väkeä, oli vähintäänkin epäloogista. Urheiluväen ihmetyksen koronapolitiikasta tiivisti tammikuussa Mestiksessä valmentanut Joni Petrell.

— Onhan se aika naurettavaa, että pystyy menemään kieli kurkussa vetämään hiivaa, laulamaan karaokea ja halailemaan, mutta ei voi mennä turvavälien kanssa ja maski päässä jääkiekko-otteluun, Joensuun Kiekkopoikien peräsimestä pian lausuntonsa jälkeen loppukaudeksi Italiaan siirtynyt valmentaja summasi STT:lle.

Iso osa kiekkokaupungeista oli pitkän pätkän kaudesta viruksen perusvaiheessa. Alueellisia eroja ei missään vaiheessa huomioitu muuten kuin pääkaupunkiseudun joukkueiden toiminnan rajoittamisella.

Tässä tehtiin selkeä virhe, jonka joku toivottavasti jossain vaiheessa uskaltaa myöntää. Urheilulla on suuri merkitys koko maan taloudelle ja henkiselle hyvinvoinnille, mutta se jätettiin koronarajoituksia koskevissa päätöksissä kuin autiolle saarelle.


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!