Maalivahtilupaus Emil Larmi nousi ryminällä suomalaisen jääkiekon eliittiin vuonna 2019. Hän torjui HPK:n Suomen mestaruuteen. Ratkaisupeleissä hänen torjuntaprosenttinsa oli huima 93,2. Ei kestänyt kauaa, kun hän sorvasi kaksivuotisen NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Pohjois-Amerikan valloitus ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti. Larmi on pelannut nyt kaksi kautta Atlantin toisella puolella, ja vastuu jäi AHL:ssäkin vähäiseksi. Tilastotkin jäivät vaisuiksi.

Larmin sopimus päättyy tähän kauteen. 24-vuotias maalivahti kirjoitti Instagramissa avoimesti vaikeuksistaan. Tekstistä voi päätellä, ettei Larmi olisi jatkamassa ensi kaudella enää Pohjois-Amerikassa.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat todellakin olleet elämäni raskaimmat. On selvää, etteivät asiat menneet suunnitellusti. Paljon huonoa tuuria ja vielä huonompia tuloksia. Joskus on tuntunut siltä, että haluaisin jättää kaiken ja päässäni olen käynyt läpi kaikki mahdolliset huonot ajatukset, Larmi kirjoittaa.

– Nyt on hyvä aika keskittyä johonkin muuhun kuin unelman jahtaamiseen täällä. Nämä eivät ole hyvästit, vaan toivottavasti nähdään myöhemmin. En tiedä milloin mutta jonain päivänä. Valtavat kiitokset kaikille, jotka ovat olleet täällä kanssani. Juuri nyt en malta odottaa, että pääsen takaisin kotiin.

Liigassa Larmille olisi varmasti runsaasti ottajia. Tähän mennessä hän on ammattilaisena pelannut vain HPK:ssa. Hän piipahti seurassa myös tällä kaudella. 12 ottelussa torjuntaprosentti oli 89,6.