Nashville Predators ja Carolina Hurricanes järjestivät lauantaiyönä NHL:n pudotuspelien avauskierroksella sellaisen spektaakkelin, ettei taas paremmasta väliä. Preds voitti kolmannen osan toisessa jatkoerässä luvuin 5-4 kaventaen ottelusarjan voitot 1-2:een.

Rod Brind’Amour latasi pelin jälkeen ilmoille oudon väitteen: Hurricanes pelaa kuulemma tuomareita vastaan.

– Pelaamme loistavaa joukkuetta – ja tuomareita vastaan. Miksi me saamme otteluissa jotain seitsemän tai yhdeksän kakkosta ja he muutamia? Kun pelit ovat tasaisia, se ei ole oikein. Se ei vain ole, Canes-luotsi sadatteli The Tennesseanin mukaan.

Pelissä suomalaisista esille nousivat etenkin Nashvillen Juuse Saros, joka torjui vajaassa 95 minuutissa peräti 52 kutia – ja päälle nuorten maailmanmestari saalisti yhden syöttöpisteen. Torjuja on nyt pudotuspeleissä tehokkaampi (0+1) kuin Edmonton Oilersissa pelaava runkosarjan pistepörssivoittaja Connor McDavid (0+0).

Saroksen torjuntamäärä on isoin kautta Nashville-historian taalaliigan pudotuspeleissä. Dan Ellis otti vuonna 2008 samat 52 koppia Predsin eräässä viidennessä pudotuspeliottelussa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuse Saros (52 saves) matched a @PredsNHL franchise record for the most saves in a #StanleyCup Playoffs game, a mark set by Dan Ellis (52 in Game 5 of the 2008 CQF).

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Tehokas oli myös Canesin ykkösketjun sentteri Sebastian Aho pistein 1+2. Suomalaisen saldo pudotuspeleissä on 3+2, ja tuolla viidellä pinnalla irtoaa koko pörssin viides sija.

Carolinan voitoin 2-1 johtama sarja jatkuu sunnuntaina Suomen aikaa kello 21.30.