46 ottelua pistein 12+12=24. Tehotilasto karmea -28. Kaiken ”kruunuksi” alkukauden joukkue jatkoon, nykyinen ei. Luotsi pellolle seuran peräsimestä.

Winnipeg Jetsin värit Columbus Blue Jacketsiin vaihtaneen Patrik Laineen kausi NHL:ssä oli ikävä kyllä totaalinen rimanalitus. Siitä ei ihan karusti, tökeröstikin, sanottuna jäänyt mitään hyvää kerrottavaa.

– Laine on kaukana siitä eliittitason maalipyssystä, joka hän oli Winnipegissä. Yksi hänen ongelmistaan Jetsissä oli se, että hän tunsi itsensä aina kakkoskorin tähdeksi Mark Scheifelen, Blake Wheelerin ja Kyle Connorin takana, mediajätti mediajätti The Athletic tylytti olan takaa.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläisellä on lähteen mukaan kolme vaihtoehtoa tulevana suvena. Suomalaispomon on joko etsittävä Laineelle pätevä sentteri, yritettävä saada hyökkääjä takaisin tasolleen uudella päävalmentajavalinnalla tai kaupattava Laine toisaalle riittävän hyvän tarjouksen osuessa kohdalle.

– Saatuaan paikan valokeilassa hän on epäonnistunut surkeasti. Hän ei ole näyttänyt merkkejä siitä, että pystyisi ottamaan joukkueen reppuselkäänsä, lähde jatkoi.

Kausi oli Columbuksellekin täydellinen farssi, kun sen neljä kautta kestänyt pudotuspeliputki napsahti poikki.