Luvassa karvaita pettymyksiä ja makeita jatkopaikkoja: NHL:n pudotuspeleissä nähdään hillitön suomalaistrilleri

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelien avauskierroksella nähdään suomalaisittain melkoinen herkkupala, kun keskisen divisioonan kärki Carolina Hurricanes ja nelonen Nashville Predators iskevät yhteen pian alkavissa pudotuspeleissä. Ottelusarjassa voidaan nähdä jopa vajaat kymmenen suomalaista Sebastian Ahon, Eeli Tolvasen ja kumppanien johdolla.

Luvassa on poikkeuksellinen koitos, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet ikinä pudotuspeleissä. Runkosarjavoitot ovat Carolinalle 6-1, ja kaksikko kohtaa vielä ennen pudotuspelejä runkosarjassa ensi viikolla.

– Olemme puhuneet tästä, ja kyseessä voi olla tavallaan paras yhdeksästä -sarja. Nämä matsit ovat suuria, ja nytkin peli oli todella fyysinen. Molemmat joukkueet halusivat näyttää, Preds-pakki Roman Josi sanoi NHL:n nettisivuilla Suomen aikaa sunnuntaiaamuna.

Joukkueet olivat juuri kohdanneet runkosarjan viimeistä edellisessä matsissa, jonka Preds vei 3-1. Sillä voitolla sinetöityi myös jatkopaikka pudotuspeleihin, jotka Nashville aloittaa vieraista. Carolina on voittanut tällä kaudella 28 kotipelistä peräti 20.

Joukkueiden keskinäisten pelien pistepörssin kärkinimet ovat Carolinalta Aho ja Vincent Trocheck saldoilla 5+3 ja 3+5. Nashvillen toiseksi tehokkain puolestaan on Erik Haula lukemin 2+1. Tässä tekstissä mainittujen suomalaisten lisäksi kaukalossa nähtäneen sinivalkoisista Juuse Saros, Pekka Rinne, Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen ja Jani Hakanpää.

– Nashville on tehnyt joitain muutoksia muutamaan asiaan, joita olemme havainneet. Mutta en usko, että tässä on mitään salaisuuksia kosolti. Toivomme olevamme terve ja saavamme muutaman kundin takaisin, Canes-luotsi Rod Brind’Amour ennakoi.

Carolina on kerännyt kauden 55 pelistä 80 pinnaa ja Nashville 62 pistettä.