Pikkuleijonat koki viime yönä ensimmäisen tappionsa MM-kisoissa. Yhdysvallat voitti alkulohkon päätöskamppailun jatkoajalla lukemin 5-4.

Ottelu lähti käyntiin tasaisesti. Yhdysvallat meni johtoon, mutta Ville Koivunen tasoitti ottelun vain 30 sekuntia myöhemmin. Erän lopulla Juho Järvelä vei Pikkuleijonat 2-1 johtoon.

Toisessa erässä Yhdysvallat oli vahvoilla. Joukkue iski kaksi maalia, kun taas Suomi ei pystynyt heiluttamaan maaliverkkoja. Kaksi ylivoimaa jäi hyödyntämättä.

Kolmanteen erään Pikkuleijonat sai räjähtävän startin. Samu Tuomaala tasoitti ottelun lähes välittömästi. Erän jälkipuoliskolla Sisu Ylinuomi vei Suomen jo 4-3 johtoon.

Yhdysvallat haki tasoitusta kovalla tarmolla. Lopulta joukkue pystyi iskemään laatan häkkiin, kun peliä oli jäljellä vain kaksi sekuntia.

Jatkoajalla lopullinen ratkaisu syntyi nopeasti. Sasha Pastujov iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli kulunut alle minuutti.

Ottelussa Pikkuleijonien parhaimmistoa olivat jälleen Koivunen (1+1) ja Tuomaala (1+1). Huippulupaus Brad Lambert oli sivussa kokoonpanosta toisen ottelun putkeen.