Karmea romahdus! Toimittaja uskoo: Ruotsi jää MM-kisojen alkulohkoon – ”Painajaisen alku”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin MM-joukkue on ajautunut tänä keväänä tilanteeseen, jollaisessa se ei ole ollut koskaan aikaisemmin.

Kun turnausta on neljä kierrosta takana, Tre Kronor on lohkonsa viimeisenä kolmella pisteellä. Ruotsi on hävinnyt Tanskalle, Valko-Venäjälle ja Tshekille. Ainut voitto on irronnut Sveitsistä.

Expressenin toimittajan Mats Wennerholmin mukaan erityisesti torstainen Tshekki-tappio oli karmaiseva. Ruotsi johti ottelua päätöserän alussa 2-0, mutta hävisi lopulta kamppailun maalein 2-4.

– Tämä voi olla ruotsalaisten painajaisen alku. Juuri tällä hetkellä mietin, että Ruotsi voi kirjoittaa historiaa jäämällä ensimmäistä kertaa ulos MM-kisojen jatkopeleistä, Wennerholm aloittaa.

Ja tottahan se on. Tre Kronor voi päästä vielä jatkoon, mutta jatkopaikka ei ole enää joukkueen omissa käsissä. Jääkiekon MM-kisoissa alkulohkot ovat olleet käytössä vuodesta 1992 lähtien, ja Ruotsi on selvinnyt aina jatkoon.

Nyt tie on kuitenkin kivikkoinen.

– Heidän on voitettava kaikki loput ottelunsa, jotta toivo enää edes elää, Wennerholm kirjoittaa muistuttaen samalla, että vastassa on vielä muun muassa Venäjä, joka on ollut Ruotsille viime vuosina todella vaikea vastustaja.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!