Kaleva: Mikael Ruohomaa ei palaa takaisin Ouluun – Kärpät suuntasi katseensa toiseen paluumuuttajaan

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Kärppien pelaajaruletissa ei ole viime aikoina tullut osumia oululaisjoukkueelle. Cody Kunyk lähti KHL:ään ja nyt Mikael Ruohomaan agentti on ilmoittanut Kärpille, että sentterin kausi jatkuu ulkomailla.

Ruohomaan on nyt Kalevan mukaan siirtokohteena korvannut toinen paluumuuttaja. Saku Mäenalanen on Kärppien seuraava haku ykkössentteriksi.

Oulussa viimeksi kaudella 2017-18 pelannut hyökkääjä on viettänyt viime kaudet Carolina Hurricanes -organisaatiossa ja Jokereissa. MM-kisoihin juuri toista kertaa valittu Mäenalanen olisi ykkössentteriksi hämmentävä valinta, sillä hänet tunnetaan Jokereissa keskelläkin pelaamisesta huolimatta lähinnä laiturina.

26-vuotias torniolaislähtöinen pelaaja muistetaan myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoista vuonna 2013, kun hän voitti turnauksen maalipörssin ja mestaruuden. Mestaruuksia hänellä on Liigastakin, sillä Kärpissä kausi päättyi kolme kertaa kultaan.